Goede Doelen

Al onze posters zijn verbonden aan een goed doel. Dat houdt in dat jij, door het kopen van een poster, €5,00 (A4), €7,50 (A3) of €15,00 (A2) bijdraagt aan een stichting die zich inzet voor het afgebeelde dier. Lees hieronder meer over welke stichtingen verbonden zijn aan onze posters. 

 

VIER VOETERS

Stichting VIER VOETERS zet zich wereldwijd in voor dieren in nood. Zij richten zich met name op de dieren die door menselijk toedoen in erbarmelijke situaties leven. Bij Stichting VIER VOETERS werken echte durfallen. Zo kun je op hun website zien hoe zij op spectaculaire wijze galberen uit Vietnam bevrijden en hoe zij verwaarloosde tijgers uit circussen of oorlogsgebieden een nieuw onderkomen geven in Nederlands of Zuid-Afrika!

Vier van onze posters zijn aan Stichting VIER VOETERS verbonden. Namelijk, de tijger, leeuw, orang-oetan en uil. Dit betekent dat jij door het kopen van een van deze posters €5,00 (A4), €7,50 (A3) of €15,00 (A2) doneert aan stichting VIER VOETERS. 

Stichting VIER VOETERS kan jouw donatie goed gebruiken! Zo gebruiken zij het geld onder meer om FELIDA te onderhouden. Dit is een opvangcentrum in Friesland voor grote katachtigen die in buitenlandse dierentuinen en circussen werden verwaarloosd. Hier krijgen de geredde tijgers en leeuwen de nodige verzorging totdat ze krachtig genoeg zijn om overgeplaatst te worden naar een natuurreservaat in Zuid-Afrika. 

Jouw donatie helpt de stichting ook om hun reddingsproject op Borneo te financieren. De mensen op Borneo doden moeder orang-oetans op brute wijze, om vervolgens de baby orang-oetans te verkopen als huisdieren. Stichting VIER VOETERS vangt deze weesjes op in hun “forest school”, waar ze de liefde en bescherming krijgen die ze als baby hebben gemist.

 

NO WILDLIFE CRIME

De stichting No Wildlife Crime is opgericht door onze altijd blije en avontuurlijke bioloog: Freek Vonk! NWC steunt bevlogen projecten over de hele wereld, die zich inzetten om bedreigde wilde dieren te beschermen tegen stroperij.

Waarschijnlijk vind jij het net als wij pijnlijk te beseffen dat deze dieren worden bedreigd vanwege nutteloze redenen van de mens. Waarom jaarlijks 100 miljoen haaien vermoorden voor haaienvinnensoep? Tienduizenden schubdieren vermoorden om de schubben te gebruiken voor laarzen en schoenen? Of het uitsterven van prachtige papegaaisoorten omdat wij ze zo graag als huisdier willen?

De stichting doet ongelofelijk veel om bedreigde wilden diersoorten te beschermen. Zo komen zij o.a. in actie voor neushoorns, haaien, tijgers, olifanten, schubdieren, schilpadden, walvissen en papegaaiachtigen.

Het zijn bizarre evenementen die deze betoverende dieren met uitsterven bedreigen. Je kunt je daarom wel voorstellen dat het erg belangrijk is om hun bescherming te steunen. No Wildlife Crime gebruikt de ervaring en het netwerk van Freek Vonk om een financiële bijdrage te kunnen doen aan de juiste projecten.

Wacht daarom niet langer en koop een poster om ze te steunen met een donatie van €5 (A4), €7,50 (A3) of €15,00 (A2)! Onze neushoorn, papegaai en luipaard zijn verbonden aan stichting No Wildlife Crime.

WORLD ANIMAL PROTECTION

World Animal Protection is een internationale organisatie met een krachtige missie: het dierenleed wereldwijd stoppen! Zo bieden zij dieren over de hele wereld noodhulp en proberen overheden, bedrijven en gemeenschappen te bewegen om dieren blijvend te beschermen.

De stichting doet ongelofelijk veel om haar missie waarheid te laten worden. Zo komen zij o.a. in actie voor dieren die zijn getroffen door rampen, dieren in intensieve veehouderij, dieren in gemeenschappen en wilde dieren in gevangenschap. Wat wij heel gaaf vinden is dat ze naast de reddingsacties, ook overheden, bedrijven en gemeenschappen bewegen om dieren blijvend te beschermen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat deze partijen cruciaal zijn om het dierenleed voorgoed te kunnen laten verdwijnen.

Verschillende dierenposters zijn verbonden aan World Animal Protection, namelijk de: olifant, dolfijn en ezel. Wanneer jij een van deze posters koopt, doneren wij €5 (A4), €7,50 (A3) of €15,00 (A2) aan de stichting!  

 

WNF

Het is wellicht de allergrootste en bekendste stichting die zich inzet voor het welzijn van de dieren. Stichting WNF probeert te voorkomen dat onze aarde verder uitgeput raakt. Daarom werken zij aan oplossingen die de natuur beschermen of herstellen! Zo pakken zij in projecten over de hele wereld zaken als stroperij, ontbossing en overbevissing aan.

Ze beschermen en verzorgen de dieren niet alleen, maar zetten zich ook hard in om ons gedrag naar de natuur te verbeteren. Door het geven van voorlichting laat het WNF bijvoorbeeld zien dat consumenten kunnen kiezen voor duurzame alternatieven. Zo leren wij onze eigen ecologische voetafdruk verkleinen!

De panda, ijsbeer en het hert zijn verbonden aan stichting WNF. Dit betekent dat zij €5 (A4), €7,50 (A3) of €15,00 (A2) gedoneerd krijgen per verkochte poster! 

Het is natuurlijk geen toeval dat onze panda is verbonden aan het WNF. De reuzenpanda is namelijk hét symbool van WNF én van nationale natuurbescherming! De panda staat onder grote druk omdat ontbossing zijn leefgebied sterk versnipperd heeft. WNF helpt bij de aanleg van bamboebossen om de versnipperde gebieden toch met elkaar te verbinden. 

Daarnaast is ook de ijsbeer aan stichting WNF verbonden. Je kunt je voorstellen dat de ijsbeer direct bedreigd wordt door de smeltende poolkappen. Sommige wetenschappers houden er daarom rekening mee dat er voor het einde van de eeuw nog maar een derde van het huidige aantal ijsberen over zal zijn! Stichting WNF pleit voor een beschermde status van de ijsbeergebieden waar de vrouwtjes hun jongen krijgen.