Over ons

Waarom Zoo&Me?

De dood van de laatste mannelijke witte neushoorn was voor ons de laatste druppel. "Hier moeten we iets aan doen", zeiden we tegen elkaar. Wij, Mathijs Schlepers en Jaron van de Laar besloten dan ook in actie te komen.

Wij zijn ons gaan verdiepen in het belang van ‘copyright’ voor bedreigde dieren. Het maakt een wereld van verschil als bedrijven die beeldmateriaal van dieren gebruiken voor commerciële doeleinden, slechts 1% van hun winst zouden doneren om bedreigde dieren te beschermen. 

Met ons initiatief Zoo&Me doen wij er een schepje bovenop. Wij doneren 10% van onze winst aan erkende goede doelen, en bewijzen daarmee dat commercie en filantropie hand in hand kunnen gaan. Zodoende willen wij andere ondernemers inspireren om ook natuurbescherming te verweven in hun werk. Ook zetten wij op andere manieren de natuur (en maatschappij) centraal:

  • Onze posters en postkaarten worden gedrukt op gerecycled papier.
  • Onze artikelen worden verpakt en verzonden  door mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Onze drukkerij bossen plant ter compensatie voor de inktvervuiling.

En met succes! Inmiddels zijn onze producten te koop in de leukste concept stores van Nederland en vind je onze designs terug op diverse online webshops. Daarnaast hebben veel gave magazines en influencers geholpen om onze impact te vergroten. Zo vind je ons o.a. terug op de pagina van Humberto Tan, Patrick Martens en InteriorJunkie!  

Wil je nóg meer horen over ons verhaal, of lijkt het je leuk om samen te werken? Wij komen graag met je in contact! Stuur ons een mail naar info@zoo-and-me.nl.

Benieuwd of wij een poster hebben van jouw favoriete dier? Klik hier

Benieuwd welke goede doelen wij steunen? Klik hier