WNF

Het is wellicht de allergrootste en bekendste stichting die zich inzet voor het welzijn van de dieren. Stichting WNF probeert te voorkomen dat onze aarde verder uitgeput raakt. Daarom werken zij aan oplossingen die de natuur beschermen of herstellen! Zo pakken zij in projecten over de hele wereld zaken als stroperij, ontbossing en overbevissing aan.

Ze beschermen en verzorgen de dieren niet alleen, maar zetten zich ook hard in om ons gedrag naar de natuur te verbeteren. Door het geven van voorlichting laat het WNF bijvoorbeeld zien dat consumenten kunnen kiezen voor duurzame alternatieven. Zo leren wij onze eigen ecologische voetafdruk verkleinen!

De panda, ijsbeer en het hert zijn verbonden aan stichting WNF. Dit betekent dat zij €5,00 gedoneerd krijgen per verkochte poster! 

Het is natuurlijk geen toeval dat onze panda is verbonden aan het WNF. De reuzenpanda is namelijk hét symbool van WNF én van nationale natuurbescherming! De panda staat onder grote druk omdat ontbossing zijn leefgebied sterk versnipperd heeft. WNF helpt bij de aanleg van bamboebossen om de versnipperde gebieden toch met elkaar te verbinden. 

Daarnaast is ook de ijsbeer aan stichting WNF verbonden. Je kunt je voorstellen dat de ijsbeer direct bedreigd wordt door de smeltende poolkappen. Sommige wetenschappers houden er daarom rekening mee dat er voor het einde van de eeuw nog maar een derde van het huidige aantal ijsberen over zal zijn! Stichting WNF pleit voor een beschermde status van de ijsbeergebieden waar de vrouwtjes hun jongen krijgen.